Visi

Menjadi Khairu Ummah yang professional dalam Dakwah, Akademik dan Bisnes dengan ikatan ukhuwah imaniyah dalam suasana yang ceria. ^_^

Thursday, May 5, 2011

SINERGI 5 Semanis Racun Berbisa

by the name of ALLAH

Assalamu'alaikum WBT,


Alhamdulillah, dengan limpah rahmat dan kasih sayang Allah, kini SINERGI kembali buat kali ke-5 dengan tema Semanis Racun Berbisa.

Tema kali ini diketengahkan kerana terlalu banyak manusia kini yang membiarkan diri diracun oleh fikiran-fikiran barat yang tidak hanya merosakkan akhlak, menghancurkan fikrah Islam dari dalam diri, melarutkan keperibadian kita sebagai umat Nabi Muhammad SAW, malah menjadi penyebab terbesar murtad.

Menyedari bahawa sumber kekuatan umat Islam adalah pada aqidah dan agama, maka orang-orang kafir menggunakan cara halus ini untuk mengalahkan kita.

Daripada Anas RA  bekata, Rasulullah SAW bersabda, "Akan datang kepada umatku suatu zaman di mana orang yang berpegang kepada agamanya laksana menggenggam bara api”. [HR Tirmizi]

Jika ada rumah yang tiada televisyen, sebuah kotak beracun yang menyebabkan berjam-jam masa kita dihabiskan sia-sia, pasti menjadi tanda tanya. Jika ada umat Islam yang menutup aurat, bertudung labuh, tidak mengenakan pakaian ketat dan tudung yang jarang, pasti dikatakan kuno. Bila ada yang membaca Al-Quran sambil menunggu bas atau sewaktu menunggu waktu kuliah, pasti ia dilihat asing. Betapa rosaknya pemikiran kita sebagai umat Islam yang sepatutnya sentiasa menerapkan nilai-nilai Islam dalam rangka mengharap redha Allah.

Perang pemikiran ini diumpamakan semanis racun berbisa kerana, walau ianya berbisa dan membunuh jiwa kita, ia tetap saja kita ambil dan diminum bagai manisnya madu. Kita tahu, filem-filem barat merosakkan, fesyen dan budaya kafir menghancurkan, tetapi tetap dijadikan kebanggaan. Perang pemikiran ini dilancarkan oleh orang-orang kafir supaya kita, umat Islam seluruhnya taat dan tunduk pada telunjuk mereka, tidak lagi bersandar pada Al-Quran dan Hadith.

Jadi, bangkitlah! Jangan terus jadikan diri kita termasuk dalam golongan yang jahil dan tertipu. Membiarkan saja, orang-orang kafir, terutamanya pengaruh barat terhadam dan meresap dalam jiwa dan pemikiran kita adalah satu kesilapan besar. Selamatkanlah kembali pemikiran kita kerana secara halusnya mereka turut menguasai politik, pendidikan, ketenteraan, sosial, undang-undang dan ekonomi kita bilamana mereka berjaya menguasai pemikiran kita.

Bersihkan kembali pemikiran kita! Buangkan racun berbisa!
Pastikan anda salah seorang yang menyedari penyebaran racun tersebut. Ayuh bersama kita membantu melahirkan generasi rabbani profesional melalui ilmu, kefahaman dan kesedaran yang bakal kita sebar luaskan melalui wasilah pena..

Make sure beli.. RM3 je!!

Pendaftaran menjadi pengedar sah Majalah SINERGI masih terus dibuka..Begitu juga kemudahan belian individu yang akan terus sampai ke tangan anda, serta belian langganan yang kami sediakan, mahupun program wakaf Majalah yang ingin anda berikan. Dapatkan semua info di website rasmi kami di http://synergymedia.com.my/

No comments:

Post a Comment

Ada benarnya: